Velký sál

Kapacity

  • Koncertní uspořádání: 881 míst (přízemí - 557, I. balkon - 133, II. balkon - 71, přístavky - 120)
  • Konferenční uspořádání: 616 míst v přízemí, balkony - 204 křesel
  • Plesové uspořádání: 496 míst v přízemí, balkon - 204 křesel
  • Módní přehlídka: 734 míst
  • Další variabilní uspořádání sálu možné

Plánky uspořádání prostor

Určení

Víceúčelový sál vhodný především pro koncerty, konference, sympozia, vzdělávací akce, slavnostní ceremoniály, kontraktační výstavy, plesy, módní přehlídky a jiné společenské akce. Maximální kapacita je 881 míst.

Fotografie velkého sálu

Technické parametry

Ozvučení

Základní ozvučení je dvěma Line Array systémy Martin Audio složených z 8 kusů W8LMI a jednoho subwooferu WMX. Pro odposlechy na jevišti jsou určeny profesionální monitory Martin Audio F8 - 6 ks a LE1200 - 6 ks. Výkonové zesilovače Powersoft jsou digitální procesorové s celkovým výkonem 20 kW pro hlavní ozvučení. Pro konferenční ozvučení jsou navíc použity vykrývací soustavy mini Line Array Martin Audio Omniline a stropní reproduktorové soustavy Sound Tube. Pro jejich výkonové napájení jsou použity opět digitální procesorové zesilovače Powersoft. Režijní zpracování signálu je na digitálním mixážním pultu Allen Heath iLive112 s 48 vstupy a 16 výstupy s kontrolními odposlechy Genelec. Snímání signálu je 10 bezdrátovými mikrofony AKG a řadou profesionálních dynamických a kondenzátorových mikrofonů.

SHURE SM57
SHURE SM58
AKG D7
AKG C1000
AKG D112
AKG CK80
AKG D40
AKG C430
AKG C555
AKG C518
AKG C519
AT35

  • K úpravě signálu slouží digitální i analogová efektová zařízení Lexicon, dbx a další.
  • Pro zvukový záznam je k dispozici 24 kanálový systém a profesionální kondenzátorové mikrofony. Záznam je možný jak ze sálů, tak nezávislého akusticky upraveného nahrávacího studia.
Kongresové ozvučení

Ve velkém sále je instalován kongresový ozvučovací systém. Sál je dále vybaven kanálovými infrazářiči s možností poslechu mluveného slova prostřednictvím bezdrátových kanálových přijímačů se sluchátky (240ks). Velký i malý sál je vybaven indukční smyčkou umožňující poslech i nedoslýchavým.

Multimediální vybavení

Množnost datové projekce z projektoru BARCO DP2K-20C o výkonu 20.000 ANSI lm na projekční plátno 7 x 6 m. Pro využití celé plochy plátna doporučujeme použít formát 4 : 3 (7 x 5,25 činné plochy).
Základní zdroje signálu jsou multimediální PC a BlueRay diskový přehrávač v režii.

Další možné připojení externích zařízení je v prostoru jeviště, kde lze po obou stranách připojit zařízení s koncovkou: HDMI / VGA / S-Video / Video RCA, vše včetně zvuku.

Scénografie

Osvětlení

Sál je vybaven sekčním osvětlením sálu; pro účely koncertů a dalších akcí také kvalitním scénickým osvětlením s ovládáním přes světelný pult z režie sálu.
Světelný pult Philips Strand Lighting Palette je využíván k ovládání stacionární stmívací jednotky Nova Lighting EDS 72 (72 stmívatelných okruhů) Konvenční osvětlení..Možnost připojení DMX signálu také z jeviště. Ve stropním podhledu je umístěno 6 divadelních reflektorů Teclumen Atto PC 2000 a 8 ks Teclumen Curva PC 1200. Na podvěsech 2. balkónu je 8 reflektorů (4x Teclumen Atto 2000 a 4x profilový reflektor R.Juliat 600 sx/1000W. Před jevištěm,v rozích balkónů jsou na každé straně umístěny světelné baterie s šesti reflektory (3x profil.R.Juliat 600sx/1000W a 3x Teclumen Curva PC 1200/1000W). Nad jevištěm možnost zavěšení příhradových konstrukcí na 12 lanových tahů ve třech řadách a následné montáže dalšího osvětlení nebo dekorace. K dispozici jsou také 2 ks sledovacích reflektorů R.Juliat Cricket 1000W se stojany. 

Dále je k dispozici 20 kusů LED reflektorů PAR 64 (s možností RGB míchání barev), které jsou obvykle používány k osvětlení zadní obloukové stěny jeviště.

Světelný pult MA onPC command wing využívaný pro ovládání efektových světel.

6 kusů inteligentních hlav ROBIN DL4S Profile:
  • zdroj světla: LED modul RGBW 540 W
  • motorické profilovaní nože s individuálním náklonem +/-45 stupňů
  • animační kotouč
  • motorický zoom
  • motorický focus
  • variabilní frost, kalibrování bílé v rozsahu 2700-8000 K
  • tungsten efekt pro sladění s konvenčními světly, jenž jsou již v sále osazena
  • možnost nastavení tzv. Theatre modulu (extra tichý)
  • možnost míchání barev v režimu RGBW a CMY
  • ovládání pomocí protokolu DMX 512 nebo RDM, ArtNet

Pro zvýraznění světelného designu používáme výrobník mlhy (hazer) Look - Unique 2.1.

Tahy - je možno využít 12 ks tahů k zavěšení dalších efektových světel, bannerů, dekorací, atp. na konstrukci Alutruss-Trisystem ve třech řadách o délkách 20, 18 a 16 metrů. Maximální zatížení jednoho tahu - 250 kg, maximální nosnost jedné řady - 1 tuna.

Pro připojení k el.síti na jevišti slouží 4 podlahové krabice 230v/16A umístěné po bocích u stěny, 2x vlevo,2x vpravo.Jsou využívány zejména k připojení hudebních aparatur hudebních skupin apod.

Vzadu ve stěnových boxech jsou vpravo a vlevo umístěny zásuvky 400V/63A a 400V/16A.

Využívají se pro připojení externího zvukového a světelného zařízení.K dispozici je taky redukce 400V/63A na 2x 400V/32A .

Praktikábly - celkem 80 m2 praktikáblů - variabilní moduly 2 x 1 m. Možnost elevace na jevišti ve třech výškových stupních (15, 30 a 60 cm), nebo molo – variabilní prodloužení podia ve výšce pevného jeviště.
Sametové výkryty - možnost zmenšení scény zavěšením tmavěfialových výkrytů, které spolu se zadním horizontem vytvářejí kompletní vykrytí scény.

Klávesový nástroj Yamaha

  • Klávesový nástroj Yamaha Arius YDP-162B na stojanu v černé barvě (digitální piano)
  • Výkon zesilovače 2 x 20W stereo
  • 10 přednastavitelných rejstříků, 3 pedály
  • Dynamická klaviatura s citlivostí na dotyk, 88 kláves potažených umělou slonovinou, stojánek na noty
  • Možnost nahrání 1 skladby ve formátu SMF (Standard Midi File)
  • Vstup USB pro spojení s počítačem

Další systémy

Inspicientské zařízení

Obě režie, nahrávací studio a další provozně důležité místnosti jsou vybaveny inspicientským zařízením umožňujícím obousměrnou komunikaci.

Odhledový kamerový systém

Ve velkém sále jsou instalovány 3 odhledové kamery (2 nad jevištěm, 1 v hledišti) umožňující živý náhled do velkého sálu.

Soubory ke stažení

Plán sedadel Velkého sálu Kongresového centra
Plán sedadel Velkého sálu Kongresového centra s přístavky
Půdorys Velkého sálu
Půdorys přízemí a foyer
Půdorys 1. podzemního podlaží
Půdorys 1. balkonu a foyer